Jag har tänkt på hur små saker man sällan lägger märke till kan vara livsavgörande ibland en del på senare tid. Hjärtstartare till exempel, hur oftare går man runt och funderar på om det finns en sådan i närheten i vanliga fall? Inte särskilt ofta skulle jag tro. Jag gör i vilket fall inte det. Hur som helst har jag nu sent omsider insett det fullkomligt fantastiska med sådana maskiner. En kompis farbror drabbades nämligen av hjärtstillestånd helt plötsligt på sitt jobb i somras. En dag, jag tror det var fredag strax för lunch, segnade bara ihop helt utan vidare. Det visade sig ganska snabbt att hjärtat lagt, vilket väl får sägas är en ganska akut hälsokomplikation. Lyckligtvis fanns det en hjärtstartare alldeles i närheten på kontoret och samtliga närvarande visst hur man använde en sådan. Företaget hade nämligen hållit i en kortutbildning på hjärtstartare bara några månader innan det här hände. Sanslös tur alltså. Hade detta hänt någon annanstans så kunde min kompis farbror varit död nu.